Hakukoneoptimoijan pikavinkit verkkokaupan optimointiin


Verkkokaupan optimointi

Muutama pointti, jolla verkkokaupan tuottavuutta voidaan nostaa.

1. Valitse avainsanasi huolella
Ei ole mieltä myydä tuotetta, jolle ei ole kysyntää. Kyseessä voi kuitenkin olla pelkkä tuotteen nimeysasia: esimerkiksi "Ikons-tuotteet" -hakufraasilla ei tehdä Google-hakuja, mutta "Miesten rannekorut" on jo paljon suositumpi. Aseta siis ehdottomasti tuotteiden kuvauksiin ja kategorioihin suositut ja haetut sisällöt - käytä termejä, joita myös käyttäjät oikeasti suosivat.

2. Maksutavat
Kuluttajilla on rahaa tilipäivän ympärillä ja muu osa kuusta kuluu usein säästöliekillä. Tuomalla esiin riittävä määrä eri maksutapoja, voit nostaa kauppasi konversiota hurjasti. Keskeisiä hyviä lisämaksutapoja ovat mm. laskulla maksaminen ja koroton osamaksu.

3. Tuotekuvaukset
Tee hyvät, selkeät ja hieman "raflaavatkin" tuotekuvaukset. On mitattu, että hyvillä tuotekuvauksilla varustettu tuote myy jopa 70% paremmin kuin ilman tuotekuvausta oleva tuote.

4. Uniikki sisältö
Jokaisen sivun pitäisi olla verkossa ainutlaatuinen ja uniikki. Hakukoneet katsovat vain vähän tekstiä sisältävät ja pelkän tietokannan avulla generoidun sisällön matala-arvoiseksi roskasisällöksi, eivätkä arvosta tällaista sivua.

5. Title-tagi ja Meta-description
Oikein kirjoitettuna nämä HTML-tagit näkyvät Googlen hakutulossivulla kun tuotteitasi haetaan verkosta. Kirjoita näiden sisältö avainsanarikkaasti ja siten, että se houkuttaa Googlaajaa klikkaamaan juuri sinun sivuasi. Positiivinen erottuminen on tässä avaintekijä, mutta muista, että Google ei salli juurikaan erikoismerkkejä Title-tagissa.
Google hakutulos

6. Teksti on hakukoneen ruokaa
Google ja muut hakukoneet ovat hyvin pitkälle pelkkiä tekstitietokantoja. Jos sivustollasi ei ole riittävää määrää tekstiä, hakukone tulkitsee sivun olevan sisällöltään epärelevantti hakutulos. Liian niukka tekstisisältö tai pelkkiin tuotekuviin keskittynyt sivusto ei menesty hyvin hakukoneissa.

7. Lyhyt ja leveä kategoriapuu
Tee verkkokauppaasi leveä ja selkeä kategoriarakenne. Useiden alavalikoiden alla olevaa tuotetta Google ei juurikaan enää arvosta. Tarvittavien klikkausten määrä etusivulta itse tuotesivulle pitää pyrkiä pitämään mahdollisimman matalana.

8. Palaute ja arvostelut
Anna kävijöillesi mahdollisuus antaa palautetta sivustostasi ja julkaise positiiviset palautteet sivustollasi. Anna kävijöiden kirjoittaa tuotearvosteluja tuotteistasi. Kukaan ei estä sinua itseäsi verkkokauppiaana kirjoittamasta positiivisia tuotearvosteluja.

9. Grafiikka
Selkeä ja yksinkertainen graafinen ulkoasu toimii parhaiten ja on aivan riittävä verkkokaupalle. Liiallinen visuaalisuus saattaa sekoittaa kävijää, eikä selailija muutu ostajaksi. Pääsääntöisesti ostajia kiinnostaa seuraavat seikat: tuotetieto, kuvat, hinta, eri maksuvaihtoehdot, toimitusnopeus ja toimitustavat. Itse verkkokauppa sinänsä voi olla ostajalle lähes sivuseikka, riittää kun kauppa on selkeä ja uskottava.

10. Uutiskirje
Anna kävijöille mahdollisuus liittyä verkkokauppasi postituslistalle. Tarjoa postituslistella mukana oleville aina jokin erikoistarjous tai arvontapalkinto tms. Hinnalla ei ole oikeastaan suurtakaan väliä. On mitattu, että 30 € peruskännykkä on ns. porkkanana aivan yhtä tehokas kuin 2000 € arvoinen etelänmatka.