Sivustosi Google PageRank -arvo
Google PageRank kertoo sivuston arvostuksesta. Aloittavalla sivulla arvo on aina 0. Hyvällä sivustolla arvo on 2 tai enemmän. Maksimiarvo on 10.

Arvo välillä 0-1

Aloittavalla sivustolla PageRank-arvo on nolla. Kun sivusto vanhenee ja saa edes hieman linkkejä se saa arvon 1. Tällaisella sivulla on kuitenkin vielä heikko PageRank eivätkä sen alasivut lähtökohtaisesti sijoitu hyvin - ainakaan pitkällä aikavälillä.

Arvo välillä 2-4

Tämä on hyvin tyypillinen arvo Suomessa. PageRank 2 -tason sivut voivat rankkautua jo erittäin hyvin, jos avainsanalla ei ole kovin voimakasta kilpailua.

Arvo 5 tai enemmän

Tällaisia korkean PageRankin sivuja löytyykin Suomesta jo vähemmän. Esimerkiksi www.helsinki.fi:n PageRank on 7/10. Tällaiset sivut ovat pääsääntöisesti vanhoja ja arvokkaita domaineja.

Kuinka nostan Google PageRank -arvoa?

Hanki omaan sivustoosi osoittavia paluulinkkejä sivustoilta, joilla itsellään on korkea PageRank-arvo. Ole kuitenkin maltillisen varovainen linkkien hankkimisessa äläkä osta esim. suomenkieliselle sivustolle lähtökohtaisesti muun kielisiä linkkejä. Hyvä tapa tarkistaa, onko kyseessä spämmisivusto vai ei on tarkistaa linkittävän sivuston omat sijoitukset sille keskeisillä hakusanoilla. Varo hankkimasta omalle sivullesi spämmisignaaleja, sillä ne voivat heikentää sivustosi sijoituksia merkittävällä tavalla pitkäksi aikaa. Spämmisignaaleista on erittäin hankalaa ja aikaavievää päästä eroon. Muista, että Google PageRank on vain yksi monista sivun sijoitukseen vaikuttavista tekijöistä Google-haussa.

Aseta selaimesi näyttämään Google PageRank automaattisesti

Ainakin Google Chrome -selaimessa minkä tahansa sivun Google PagRank -arvon saa näkyviin seuraavan ohjeen mukaan: katso ohje ›